Pagina 6 van 10

Eerste dag aankomst in Nederland als expat, wat te doen?

Als expat kan je eerste dag in Nederland spannend, maar ook overweldigend zijn. Hier zijn enkele stappen die u kunt nemen om aan de slag te gaan:

Vestigen in uw accommodatie: Zorg ervoor dat uw tijdelijke huisvesting is opgezet en uitgerust met alles wat u nodig heeft. Pak je spullen uit en maak het jezelf gemakkelijk.

Maak uzelf vertrouwd met het gebied: maak een wandeling door uw buurt, zoek de dichtstbijzijnde supermarkt, geldautomaat en openbaar vervoer.

Open een bankrekening: De meeste banken in Nederland hebben een adresbewijs nodig, zorg dat je dit op orde hebt.

Koop een simkaart: zorg voor een betrouwbaar communicatiemiddel en internettoegang.

Aanmelden bij het gemeentehuis: Als u van plan bent om voor langere tijd te blijven, moet u zich inschrijven bij het gemeentehuis.

Verken de stad: Maak een wandeltocht of maak een tochtje met een rondvaartboot om de stad en haar cultuur te leren kennen.

Maak contact met anderen: word lid van sociale clubs, woon evenementen bij en doe je best om nieuwe mensen te ontmoeten. Dit zal je helpen om je meer thuis te voelen en je te settelen in je nieuwe omgeving.

Onthoud dat het proces om je in een nieuw land te vestigen tijd kost, dus wees geduldig en geef jezelf de tijd die je nodig hebt om je aan te passen.

© 2016 - 2024 ROOM-TO-RENT | Short term housing for international expats & students | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel